Upozornění:
VŠECHNY MÉ FOTOGRAFIE LZE ZVEŘEJŇOVAT POUZE S MÝM OSOBNÍM SOUHLASEM. Copyright © Eva Hromadová, www.mojedorty.cz
JAK VZNIKÁ DORT
1) Příprava korpusu:
Upeču korpus (viz. Recepty)
Ovoce (třeba jahody) obalím v čokoládě
A nechám zatuhnout
Vyšlehám si krém (viz. Recepty)
Připravím si vychladlý upečený korpus
Rozkrojím jej na tři pláty
A pozpátku plním a skládám
První plát prokapu rumem
Máznu džem (třeba jahodový)
Pak krém
Do krému naskládám jahody v čokoládě
Přiklopím druhý plát
A namažu jej krémem
Přiklopím třetí plát
Celý korpus tence pomažu a vyhladím
2) Příprava marcipánu:
Připravím si suroviny
A hňácám a hňácám... až do správné konzistence
Dobře zabalím do igelitu a připravím si barvičky
3) Barvení marcipánu:
Udělám si placku a důlek, do něj dám barvu
A zase hňácám...až do požadované barvy
Nachystám si tak všechny potřebné odstíny
4) Potahování a zdobení:
Vytvaruju a nechám proschnout růžičky
Potáhnu korpus
Vytvaruju a přilepím spodní lem a stuhu
Usadím růže a dozdobím detaily...
A je hotovo
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Můj nejoblíbenější - variabilní na všechno, pekla jsem jeden plát světlý ořechový a ještě jeden ten samý ořechový tmavý (postup stejný jako u předešlého, jen navíc kakao), oba ve formě rozměr 32x25cm.
2) Krém:
Dělala jsem klasický pudinkovo-máslový světlý, dochutila rumem.
3) Skládání:
Oba pláty jsem prořízla, skládala jsem tmavý, světlý, světlý, tmavý...promázla jsem krémem, světlé navíc pikantním džemem a prokápla rumem.
4) Potah a zdobení:
Mléčný marcipán, na tento dort jsem dělala a spotřebovala dávku z půl kila suš. mléka. Některé detaily jsou modelovány z Pasta Dama Decor. Použité barvy: gelovky Wilton. Mašinka i vagónek jsou tvořeny a vyskládány z tatranek a diskita - viz. foto, číslice je z marcipánu, její kontura je malovaná červenou gelovkou.
Celý dortík měřil 34x27x12cm (výška bez mašinky), celý komplet vážil 3.11kg.
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Tmavý ořechový ve formě rozměr 28x22cm.
2) Krém:
Pudinkovo-máslový světlý dochucený rumem.
3) Skládání:
Plát jsem prořízla na tři, prokápla rumem, promázla krémem, jednu vrstvu ovocným džemem.
4) Potah a zdobení:
Profesionální hmota Pasta Dama Decor, barvila a malovala jsem gelovkama Wilton a stínovala jedlou práškovou barvičkou odstín Magenta a stříbrnou perletí.
Celý dortík měřil 29x24 (bez květinové dekorace), komplet vážil 1.60kg.
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Piškotový kakaový extra tmavý, ve formě čtverec 20x20cm.
2) Krém:
Máslový extra světlý, nastavovaný pudinkem, vybělený bělobou Wilton a hodně dochucený rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na dva pláty, promázla krémem, lehce červený džem a rum.
4) Potah a zdobení:
Vše je z White Icingu, barva na mašli je gelovka Wilton, odstín Violet.
Mašle postup: vyválet placku cca 2mm, rozměřit a udělat potřebný počet pásků (dělala jsem 2.5x20cm, vzorovaný dekor jsem vytvořila Wilton spiral válečkem), konce přikládat k sobě do tvaru osmičky a z nich pak do X vyskládat mašli - viz. foto.
Celý dortík měřil 20x20x6cm (výška bez mašle), celý komplet vážil 1.30kg.
Dort pizza a cappuccino
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Pekla jsem dva ořechové, jeden světlý ve formě obdélník rozměr 28x22cm a jeden tmavý - nízký plát v kulaté formě průměr 20cm.
2) Krém:
Čokoládový máslový nastavovaný pudinkem, dochutila jsem čokoládou a rumem.
3) Skládání:
Z obdélníkového plátu jsem vyřezala čtvercový tvar, prořízla podélně na dva...promázla jsem rum, červený džem a krém. U kulatého korpusu jsem vyřezala a vytvarovala okraj pizzy, promazala krémem. Zbytek obdélníku jsem použila na mini hrníčky-vytvarovat a promazat krém.
4) Potah a zdobení:
Krabice i pizza jsou potažené mléčným marcipánem, hrníčky a ozdoby Pasta Dama Dekor. Barvičky gelovky Wilton. Kapučíno a text je čoko krémem a Wilton špičkami.
Celý komplet vážil 1.82kg.