Dort růže s perletí
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Tmavý ořechový, dortová forma průměr 23cm.
2) Krém:
Vanilkový máslový nastavovaný pudinkem, dochutila jsem rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na tři pláty, promázla jsem první plát krém, druhý plát rum a červený pikantní džem, na něj krémová vrstva. Celý dort obmazat, vychladit.
4) Potah a zdobení:
Potah, spodní lem a stuha jsou mléčný marcipán, barveno práškovou potr. barvou Kovandovi - zelená. Růžičky a lístečky jsou z Pasta Dama Decor, barveno gelovkama Wilton, odstíny - růže Rose Petal, Red, lístky Moss Green. Stříbrné kuličky na stuze jsou dekorační jedlé ozdoby. K dosažení slavnostního třpytivého efektu jsem dortík a hlavně růže poprášila suchou stříbrnou perletí.
Celý komplet vážil 2.05kg.
Dort myšky a sýr
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Světlý ořechový, dortová forma průměr 20cm.
2) Krém:
Čokoládový máslový nastavovaný pudinkem, dochutila jsem rumem a tavenou čokoládou.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na tři pláty, promázla jsem první plát krém, druhý plát rum a červený pikantní džem, na něj krémová vrstva. Celý dort obmazat, vyříznout z něj část, která pak bude nahoře, vydlábnout díry v sýru, znovu vše omazat krémem a dát vychladit. Pak vše potáhnout, dát na sebe a naaranžovat myšky.
4) Potah a zdobení:
Potah i myši jsou z Pasta Dama Decor. Barveno gelovkama Wilton, odstíny - Black, Red, Copper a Golden Yellow.
Celý komplet vážil 1.40kg.
Dort pingú
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus je tmavý kakaový piškot, pečeno v dortové formě průměr 23cm. Iglú je stejný piškot - pečeno v misce.
2) Krém:
V obojím je vanilkovo-máslový světlý s rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na tři pláty, promázla jsem první plát krém, druhý plát rum a červený pikantní džem, na něj krémová vrstva. Korpus z misky jsem dořezala do tvaru iglú, pak prořízla na tři pláty a promázla jsem džemem a krémem. Celý dort obmazat, vychladit.
4) Potah a zdobení:
Vše je z Pasta Dama Decor. Barveno gelovkama Wilton, odstíny - Black, Red, Copper, Cornflower Blue a Juniper Green. Pro dosažení ledového zimního efektu jsem vše postříbřila mou oblíbenou stříbrnou perletí od Modecoru :-) , "sněžení" na stromečku a tučňácích je jemný cukr.
Celý komplet vážil 2.62kg.
Dort řidičák
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus tmavý ořechový, pečeno v obdélníkové formě 22x28cm.
2) Krém:
Světlý vanilkovo-máslový dochucený rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na tři tenké pláty, promázla jsem první plát krém, druhý plát rum, červený pikantní džem, krém.
4) Potah a zdobení:
Vše Pasta Dama Decor, barvičky gelovky Wilton, odstíny - Black, Golden Yellow, Christmas Red, Cornflower Blue a Juniper Green, stříbření Modecor stříbrná perleť. Text jedlé fixy, do 18-ky jsem vytlačila dekor a dobarvila modrou gelovkou ředěnou s vodou.
Celý komplet vážil 1.78kg.
Dort třešinky
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus ořechový tmavý, pekla jsem jej ve Wilton formě na kopačák.
2) Krém:
Máslový světlý, dochucený citronem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na pět plátů, každý jsem prokapala rumem a promázla pikantním citronovým krémem.
4) Potah a zdobení:
Potahovala jsem mléčným marcipánem (barvička Wilton gelová, odstín Cornfl. Blue). Ozdoby jsou z WI, odstíny - Petal Rose, Golden Yellow, Moss Green. Kmeny a větve jsem narýhovala ježkem kosticí a přetřela tmavým kakaem rozmíchaným s troškou vody.
Celý komplet vážil 1.62kg, průměr dortíku 22cm a výška 14cm.
Dort gerbery
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Piškotový korpus tmavý kakaový, v dortové formě průměr 17cm.
2) Krém:
Máslový krém světlý, nastavovaný vanilkovým pudinkem, dochucený rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na čtyři pláty, na první jsem dala červený ovocný džem - krém, na druhý rum - krém, na třetí rum - džem - krém, obmazala, vyhladila.
4) Potah a zdobení:
Všechno je z Pasta Dama Decor. Spodní lem a gerbery - pomocí udělátek Wilton. Barva kytičky - gelovka odstín Red, motýlek perleť Silver od Wilton , tykadýlka pestíky taky Wilton.
Celý komplet vážil 1.34kg, průměr dortíku 17cm a výška 12cm.
Dort kšiltovka
1) Korpus:
Ořechový korpus, pečeno v dortové formě průměr 17cm.
2) Krém:
Máslový krém světlý, nastavovaný vanilkovým pudinkem, dochucený rumem a pudinkovo-máslový tmavý s čokoládou.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na čtyři pláty, první jsem pomazala světlým krémem, druhý plát jsem prokápla rumem, mázla pikantní červený džem a tmavý krém, třetí plát rum a tmavý krém. Obmazat, doladit nerovnosti, vychladit.
4) Potah a zdobení:
Potah a mašinka je mléčný marcipán, kytičky Pasta Dama Decor. Barvy - gelovky Wilton , odstíny: Royal Blue, Red, Golden Yellow, Moss Green. Jméno oslavence Wilton jedlý fix.
Celý komplet vážil 1.29kg, průměr dortíku 17cm (bez kšiltu) a výška 12cm.
Dort jednička pro Nikolku
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Ořechový korpus, upekla jsem jeden vysoký plát v obdélníkové formě 45 x 33cm.
2) Krém:
Klasika - pudinkovo-máslový světlý s rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla a vyřezala do tvaru jedničky. První plát jsem pomazala světlým krémem, druhý jsem prokápla rumem, mázla ovocným červeným džemem a krémem, přiklopila třetím plátem, obmazala vrch a boky.
4) Potah a zdobení:
Potahovala jsem mléčným marcipánem, medvídek, kytičky a všechny ostatní ozdoby jsou bílá modelovací hmota Irca Pasta Dama Decor. Použité barvičky: prášková barva Kovandovi - červená, gelovky Wilton , odstíny: Red, Rose Petal.
Tentokrát jsem si zahrála také na dráteníka a švadlenku Madlenku :-) ... Pomocí patchwork - sady jsem udělala motýlky a písmenka, pak jsem vymodelovala medvídka,kostky, balonky, květinky a upevnila jsem stuhy a vše jsem naaranžovala.
Celý komplet vážil 3.40kg.
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Velký kulatý ořechový korpus světlý, průměr 30cm.
2) Krém:
Pudinkovo - máslový krém světlý, dochucený rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na tři pláty, první plát jsem prokápla rumem a pomazala krémem, druhý plát jsem prokapala rumem, mázla červený ovocný džem a další vrstva krému, přiklopit třetí plát, celý dortik pomazat, vychladit..
4) Potah a zdobení:
Potah, kraj a mašle je mléčný marcipán, Ostatní zdobení je všechno Pasta Dama. Gelové barvičky Wilton , odstíny: Cornflow. Blue, Christmas Red, Pink, Golden Yellow, Moss Green, Copper a Black.
Celý komplet vážil 3.52kg.
Dort fialový s růžema
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Piškotový tmavý hodně kakaový, v dortové formě průměr 20cm.
2) Krém:
Pudinkovo - máslový krém světlý, dochucený rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem podélně prořízla na čtyřikrát, na prvním plátu je červený džem a krém, na druhém rum a krém a na třetím rum, džem a krém. Seskládat a omazat.
4) Potah a zdobení:
Růže jsou bílá Pasta Dama Decor, potah, písmena a všechno zdobení je vše pravý italský 30%mandlový marcipán Marziclass Irca. Barvička gelovka od Wilton , odstín: Violet, růžičky jsem vystínovala práškovou pudrovou barvičkou odstín Magenta od Wilton, okraje a dekor jsem malovala štětcem a gelovkou naředěnou vodou. Povrch dortíku jsem ještě lehce zvýraznila stříbrným prachem.
Celý komplet vážil 1.95kg.
Komentáře
Přehled komentářů
...mňám. :)
Doma dělané nebo koupené???
(Marie Juráňová, 4. 8. 2009 10:36)
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ,potahovací hmota, já si bohužel netroufnu dobarvovat, ale mám zákazníka, který chce modré auto, bohužel nikde na netu není. Prosím pomůžete mi, nebo pokud děláte doma na kolik vyjde modrá cca 1 kg? Děkuji mooooc. S pozdravem M.
...pudink
(Květoslav, 16. 3. 2013 15:49)