Dort s želvičkou
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus ořechový světlý ve formě průměr 20cm.
2) Krém:
Krém pudinkovo - máslový světlý dochucený rumem.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na tři pláty, mázla jsem první plát červený džem a krém, druhý plát rum a krém.
4) Potah a zdobení:
Všechno je mléčný marcipán, barvičky Kovandovi - zelená, gelovky Wilton odstíny Brown, Black, Red, Juniper Green a tmavé kakao. Kytičky a mašlička jsou z Pasta Dama Decor, modré kytičky - barvička gelovka Cornflower Blue. Mašlička je nasucho natupovaná Sugarflair Red a Gold pudrovkou.
Celý komplet vážil 1.82kg.
Dort panenka
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
2) Krém:
Korpusy jsem prořízla na pláty silné cca jeden cm, mazala jsem střídavě rum-krém a džem-krém. Vyskládala jsem je na sebe, dotvarovala jsem na "sukýnku", omazala krémem.
Všechno růžové je mléčný marcipán, barvičky Kovandovi - červená a Wilton gelovka odstín Pink. Bílé ozdůbky Pasta Dama Decor, ťupky na kytičkách a na lemech je růžový krém (Wilton gelovka odstín Pink), Wilton špička č.3., panenka je plastová zapichovací taky od Wiltonu.
Celý komplet vážil 2.02kg, průměr sukýnky cca 19cm a výška sukýnky odspodu k pasu 20cm.
Dort pejsek
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpusy jsou ořechové světlé , pekla jsem ve třech miskách.
2) Krém:
Krém čokoládový pudinkovo - máslový , dochucený rumem.
3) Skládání:
Upečené korpusy jsem prořízla , naplnila střídavě vrstvu džem a krém a vrstvu lehce rum a krém, seskládala, ořezala a dotvarovala punčovinou do potřebného tvaru pejska, omazala jsem krémem a dozdobila.
4) Potah a zdobení:
Zdobila jsem světlejším čokokrémem Wilton špičkou na trávu. Nápis je taky krémem, Wilton špička číslo 3, ostatní ozdůbky všechno PD Decor. Oči a čumák jsou mandle v čokoládě.
Celý komplet vážil 2.44kg.
Dort krémový s krém. růžema
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
2) Krém:
3) Skládání:
4) Potah a zdobení:
Celý komplet vážil 1.80kg.
Dort školka
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpusy: jeden silný v hluboké obdélníkové formě 40x30cm, 2x velký plát na klasický plech, všechno je světlý piškot.
2) Krém:
Krém čokoládový pudinkovo - máslový lehce dochucený rumem.
3) Skládání:
Silný obdél. korpus jsem prořízla na dva pláty, naplnila krém a kompot. broskve. Ze slabších plátů jsem seskládala budovu školky, promazávala jsem krémem a boky džemem.
4) Potah a zdobení:
Boky spodku - ořechy, vrch mléčný marcipán, písmo a "tráva" je Wilton špičkou na krém. Školka - vše mléčný marcipán, některé detaily a kytičky jsou Pasta Dama. Balkon a zábradlí - mléčný marcipán na drátcích.
Celý komplet vážil 5.50kg.
Dort sumec
1) Korpus:
Korpusy ořechové světlé, jeden v kulaté dort. formě průměr 24cm a jeden tenký plát v obdélníkové formě 30x40cm.
2) Krém:
Čokoládový krém pudinkovo - máslový.
3) Skládání:
Kulatý korpus jsem prořízla na tři pláty, mázla jsem první plát červený džem a krém, druhý plát rum a krém. Z papíru jsem si vyrobila šablonku, podle ní jsem z obdélník. plátu vyřezala tělo sumečka, jednotlivé vrstvy jsem seskládala na sebe, promázla krémem, celé ořezala a dotvarovala punčovinou.
4) Potah a zdobení:
Všechno je mléčný marcipán, barvičky Kovandovi - zelená, gelovka Wilton odstín Juniper Green. Tělo sumce jsem domalovala ředěnou zelenou gelovkou, odstín Juniper Green. Očička a bílé kytičky jsou PD Decor, nápis a středy kytiček žlutým krémem.
Celý komplet vážil 2.94kg.
Dort srdce v brokátu
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus světlý piškot ve formě střední srdce.
2) Krém:
Krém pudinkovo - máslový čokoládový dochucený rumem a čokoládou.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na dva pláty, naplnila jsem čokokrémem a kompot. broskvema.
4) Potah a zdobení:
Celý komplet vážil 1.80kg.
Dort růže
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus světlý piškot ve formě průměr 20cm.
2) Krém:
Krém čokoládový pudinkovo - máslový.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na tři pláty, mázla jsem první plát červený džem a krém, druhý plát jenom krém.
4) Potah a zdobení:
Všechno je mléčný marcipán, použité barvičky Kovandovi - červená, gelovka Wilton Pink. Vzorovaní potahu je pomocí patchworku, růžičky a lístečky jsou nasucho natupované pudrovýma barvičkama Sugarflair Dusky Lilac a Silver.
Celý komplet vážil 1.78kg.
Dort rybář Tomášek
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus ořechový světlý ve formě průměr 30cm.
2) Krém:
Krém čokoládový pudinkovo - máslový.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na tři pláty, mázla jsem první plát červený džem a krém, druhý plát rum a krém, obmazala, vyhladila.
4) Potah a zdobení:
Všechno je mléčný marcipán, bílé kytičky a některé detaily PD Decor. Použité barvičky Kovandovi - zelená, gelovky Wilton odstíny Brown, Black, Copper, Red, Juniper Green, Cornflower blue , Yellow , Royal blue a běloba Wilton.
Celý komplet vážil 3.78kg a takhle vznikala figurka rybáře:


