Pozn.: Receptík na korpus najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus piškot tmavý kakaový ve formě průměr 20cm.
2) Krém:
Krém pařížský - šlehačku svařit s čokoládou a vyšlehat na hustý pevný krém.
3) Skládání:
Korpus jsem prořízla na dva pláty, mázla jsem vrstvu pařížkrému, poházela kompot. mandarinkama, na ně taky vrstva krému, přiklopila a hladce omazala zbytkem paříže vrch i boky - šlehačka musí být vyšlehaná opravdu pořádně, aby to hezky drželo a nestékalo dolů!!!
4) Potah a zdobení:
Ve vodní lázni jsem roztopila čokoládu a ztužený tuk, polila jsem vrch dortíku, boky jsem nechala volně stéct dolů a dala chladit. Roztopila jsem bílou a tmavou čokoládu , udělala ozdoby, dala chladit. Bílou čokoládu jsem si dala do trezír. sáčku, Wilton špičkou č. 3 jsem stříkla cik-cak "pavučinku" a dozdobila zchlazenýma čokoozdůbkama.
Celý komplet vážil 1.34kg.
Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK
1) Korpus:
Korpus světlý ořechový piškot , upekla jsem si velké obdélníkové pláty.
2) Krém:
Krém světlý, pudinkovo máslový, na zdobení jsem dobarvila Wilton gelovkou Christmas Red.
3) Skládání:
Z upečených plátů jsem si vyřízla obrys Elma a pak vykrajovala a vykrajovala a tvarovala a tvarovala... :-)
4) Potah a zdobení:
Pusa, nos a oči jsou z Pasta Damy, chlupy jsou dobarvený krém stříknutý Wilton špičkou na trávu.
Celý Elmo vážil 3.50kg a měřil 45cm.
Komentáře
Přehled komentářů
Já teprve začínám s dorty,ale cukroví peču už od malička nejvíce se my líbyl ten fialový z krému jste velmi šikovná já mám strach začít z marcipánovou hmotou jinak se mějte hezky ať se vám daří pořád stejně nebo i lépe naschledanou vaše obdivovatelka Radka
nadhera
(Karla_Camila, 19. 10. 2010 22:36)Mate moc hezkedortiky a jste strasne sikovna,dekuji za podivanou,hned jsem dostala chut na neco sladkeho.
něco nádherného
(Dvořáčková Radka , 10. 1. 2011 15:25)